Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон на фарове без лупи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ето предлагат ми и това Xenon Express - система от AC тип. Системата е сходна с предната, но е с 1 година гаранция. Цена: 78.85 лв
    от xenon.bg

п.с. Излезе един проблем, вярно ли е че се забраняват ксенон системите за допълнително вграждане на фарове без лупи?
    Last edited by Versace; d.m.y г., 18:57.
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
      ето предлагат ми и това Xenon Express - система от AC тип. Системата е сходна с предната, но е с 1 година гаранция. Цена: 78.85 лв
      от xenon.bg

п.с. Излезе един проблем, вярно ли е че се забраняват ксенон системите за допълнително вграждане на фарове без лупи?
      ....ми то 25% от всички коли и всички голфове(100%),трябва да ги спрат или глобят.......май ше се изкарат кинти...чесно казано ,не ми се вярва....
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Аз карах с H7R-никакви грижи...
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

H7R e специално за рефлекторни фарове, така че проблем няма да имаш. Все пак лупата дава по-добър срез, но при добра регулировка на рефлекторния фар си светят добре без да заслепяват, само че с доста по-силна светлина - ако си виждал халогени 100W, ефекта е същия.
          Иначе по второто ти питане - това е несериозно, защото има с поръдък по-опасни неща, които са разрешени в БГ (като например регистрацията на коли с десен волан) и първо тях трябва да забранят, докато стигнат до такива безобидни на техния фон неща, като ксеноните.
          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 20:39.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Някъде във форума беше обсъждано предложението за забраната на ксеноните които не са фабрично вградени. Рано или късно ще стане.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Що, аз тия 8000K най ми харесват
              А така, "перфектното" решение - 8К на рефлекторен фар... Освен, че ще заслепяваш насрещните и ще отнасяш псувни от абсолютно всички, с които се разминаваш, с такава конфигурация (особено пък от тия "за 60 лева") ще си прецакваш и собственото зрение... 8К много пъти е обсъждано, че в повечето "нормални" държави е забранено...
              За мен перфектната топлина на цвета е 5К, освен ако не си от тия дето слагат ксенон да гъзареят с него - ако е така, дирекно боцкай 12К и не се занимавай с половинчати работи (като 8К)...

Comment

"боцкай" badmadafaka, найстина си бед мадафака
                По темата: Студено бяло - 5000 найстина и за мен е идеалната - да става ДЕН!
                Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

В някои държави в европа ксенон без пръскалки на фаровете е абсолютно забранен.
                  CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                  Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

И аз съм чувал подобно нещо (за достоверността му не се ангажирам). Но на мен ми е много интересно с какво ще помогне тази пръскалка, ако ти е засъхнала здраво калта по фара - все пак не може да докара налягането на пароструйка. Така, че ми се струва, това е поредната измишльотина
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 00:05.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                      И аз съм чувал подобно нещо (за достоверността му не се ангажирам). Но на мен ми е много интересно с какво ще помогне тази пръскалка, ако ти е засъхнала здраво калта по фара - все пак не може да докара налягането на пароструйка. Така, че ми се струва, това е поредната измишльотина
                      бе аз кръстосах Европа вече 10 пъти с афтърмаркет ксенон и никой нищо не ми каза...
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                        В някои държави в европа ксенон без пръскалки на фаровете е абсолютно забранен.
                        И не само. Има и цяла система за насочване на лъча спрямо положението на колата на пътя. Дори и да минаваш през бабуни лъча остава хоризонтален и не блещука в отсрещните коли. Те за това фабричния ксенон струва толкоз пари. Иначе бластите и лампите са само малка част от нещата.

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                        с какво ще помогне тази пръскалка, ако ти е засъхнала здраво калта по фара
                        Ако не от първото то от третото пръскане ще го изчисти. Все пак се пръска най-вече на мокър път, когато калта не се спича.

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        бе аз кръстосах Европа вече 10 пъти с афтърмаркет ксенон и никой нищо не ми каза...
                        Не бързай да се радваш. То от веднъж се случва.

Относно топлинното число бих заложил да е една идея по-топла от перфектното бяло. В дъжд или мъгла 4500-4600K е по-добре от 5000K.
                        Last edited by CTOMAHATA; d.m.y г., 00:45.
                        sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Това с регулацията не е за бабуни, тия коли не ги правят за нашите условия, а е за различен терен и натовареност, прословутата самонастройка при ново Рено Меган съм я виждал на живо и е с 2 потенциометъра ... които по нашите пътища се трошат доста често.
                          И понеже тоя същия Меган, пък и други нови съм ги гледал как минават легнали полицаи - самонастройката там не помага, докато свали снопа вече ти е светнало в очите.

За цветната температура - всичко друго освен 4300 е гъзарийка, но не и ефективно осветление при мокро или мъгливо време.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Абе аз за европата знам че афтърмаркет ксенонТите трябва да са с CE сертификат и се монтират само на автомобили които имат регулиране на на фаровете от купето. Монтажа става в одобрен сервиз щото като те спрат куките и като ти кажат Абе що сваляш самолети с тия фарове бе, ти им показваш китапчето което са ти дали в сервиза и тва е.
                            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

[QUOTE=CTOMAHATA;919413]И не само. Има и цяла система за насочване на лъча спрямо положението на колата на пътя. Дори и да минаваш през бабуни лъча остава хоризонтален и не блещука в отсрещните коли. Те за това фабричния ксенон струва толкоз пари. Иначе бластите и лампите са само малка част от нещата.

Ти пък ако мислиш че системата за автоматично нивелиране може да реагира на всяка бабуна и да ти мести фара нагоре надолу по 100 пъти в минута си в голяма грешка
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Сега вече на цяло се обърках. Да слагам ли на рефлекторен фар или не? За светлината вече се спрях на 5000К или 6000К. А някой карал ли е с такива крушки H7R? Намерих в нета една ксенон система с такива крушки, а в xenon.bg попитах за тях и ето какво ми отговориха:
                                крушки H7R сме внасяли пробно, но освен по-слабо светене, друг ефект от черната лента в основата на крушката така и не видяхме. По принцип за липса на заслепяване най-важния фактор е точния фокус на крушките, а нашите определено го имат
                                Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Working...
                                X